توضیحات جدید وزیر کار درباره حقوق بازنشستگان و اصلاح حقوق کارگران (۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) ۲۰ درصد زوج‌های ایرانی نابارورند | حرارت موبایل یکی از عوامل ناباروری در مردان اهدای عضو بیمار مرگ مغزی به سه بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) ارس، پلنگ باغ وحش مشهد به دلیل شکستگی دست چپ همچنان تحت درمان است زیاد عرق می‌کنید؟ شاید یکی از این بیماری‌ها را دارید از کنار این علائم ساده نگذرید | ۳ نشانه هشداردهنده که ممکن است خطرآفرین باشند صدور مجوز واردات تجهیزات و داروهای ایثارگران با ارز ترجیحی ۸۷ هزار زائر خانه خدا از ۲۱ فرودگاه کشور به سرزمین وحی اعزام خواهند شد توضیح سازمان غذا و دارو درباره روغن‌های وارداتی آلوده وزیر علوم از ادغام دانشگاه‌های کم‌دانشجو خبر داد فوت یک نفر بر اثر ابتلا به هاری در مشهد دستگیری نیکوکاران قلابی که طلا‌های ۶۰ پیرزن مشهدی را ربودند + عکس نور آفتاب و انجماد، بطری‌های یکبار مصرف را تخریب نمی‌کند! تداوم رگبار و رعدوبرق در نقاط مختلف کشور (۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) حجت‌الاسلام‌والمسلمین زرندی به سِمت ریاست کل دادگستری استان خراسان‌رضوی منصوب شد آغاز ثبت‌نام کلاس‌اولی‌ها از امروز چهارشنبه (۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) نگاهی به وضعیت اقتصادی و معیشتی پژوهشگران در حوزه علوم انسانی میزان دقیق افزایش حقوق مستمری‌بگیران اعلام شد | حداقل «حقوق» بازنشستگان تامین اجتماعی؛ ۱۰ میلیون و ۹۰ هزار تومان
سرخط خبرها

واکسن‌ها در برابر اومیکرون چقدر مقاومت می‌کنند؟

  • کد خبر: ۹۰۰۴۸
  • ۰۹ آذر ۱۴۰۰ - ۱۸:۰۰
واکسن‌ها در برابر اومیکرون چقدر مقاومت می‌کنند؟
در شرایطی که گسترش گونه جدید کووید-۱۹ در برخی نقاط دنیا نگرانی‌های جدیدی را به‌وجود آورده، دانشمندان معتقدند همچنان واکسینه شدن می‌تواند از مرگ‌ومیر و بستری بر اثر آن جلوگیری کند.

به گزارش شهرآرانیوز، انتشار واریانت جدیدی از کووید-۱۹ در آفریقای جنوبی که هنوز جزئیات زیادی درباره آن منتشر نشده، ابهام درباره کارایی واکسن‌ها در برابر آن را افزایش داده و موجب ایجاد ترس و دلهره شده است. درست مانند ابتدای همه‌گیری یا بروز هرگونه جدید کرونا، دانشمندان به زمان احتیاج دارند تا انواع واکنش‌ها را در برابر آن درک و به عامه جامعه منتقل کنند.

واکسن‌ها چه میزان در مواجهه با اومیکرون کارآمد هستند؟

متخصصان می‌گویند: واکسن‌ها برای رقابت در این مسابقه چندان خوب نیستند؛ بنابراین ممکن است درست کار نکنند. اما این امر به معنی صفرشدن سطح محافظتی نیست. به یاد داشته باشید که واکسن‌ها همچنان در حفاظت از جان ما مؤثر هستند و با کاهش دادن خطر ابتلا به بیماری‌های سخت با گونه‌های جدید ویروس مانند دلتا، آلفا، بتا و گاما کارایی دارند. پزشکان می‌گویند: اینکه مردم دوز‌های توصیه شده واکسن را دریافت کنند، در روند جلوگیری از ایجاد گونه‌ها و جهش‌های جدید ویروس، بسیار مؤثر و حیاتی است. در بسیاری از کشور‌ها دوز تقویتی به افراد بالای ۶۰سال، کادر درمان، سالمندان حاضر در خانه‌های سالمندان و افرادی با بیماری‌های زمینه‌ای و ضعف سیستم ایمنی پیشنهاد شده که تزریق آن می‌تواند علاوه بر ایجاد محافظت و ایمنی بیشتر، از به‌وجود آمدن گونه‌های جدید نیز پیشگیری کند. با اینکه ابتلا به کووید-۱۹ دوباره در بسیاری از کشور‌های اروپایی مانند انگلیس در حال اوج‌گیری است، اما شمار بستری‌ها و مرگ‌ها همچنان به نسبت موج‌های قبلی پایین است و متخصصان معتقدند که این به دلیل برنامه موفقیت آمیز واکسیناسیون است. مدت‌هاست محققان و دانشمندان در حال آزمایش‌های متعددی برای آزمودن کارایی واکسن‌ها در برابر واریانت‌های جدید هستند. اگرچه نظر دادن در این‌باره هنوز زود است، اما متخصصان می‌گویند: جهش‌های مهم بالقوه که ممکن است ویروس را عفونی‌تر کرده و محافظت ارائه شده توسط واکسن‌ها را از بین ببرد، مورد مطالعه قرار می‌دهند.

واکسن جدیدی برای مقابله با واریانت‌ها ساخته می‌شود؟

پیدایش واریانت‌های جدید ویروس، دانشمندان را به فکر به روز کردن نسخه‌های واکسن‌های تأیید شده برای مقابله با کووید-۱۹ انداخته است. در واقع مدتی است که محققان سازنده واکسن‌های مختلف کووید- ۱۹ در حال سپری کردن دوره‌های آزمایشی هستند تا در شرایط لازم، نسخه جدیدی از واکسن را ارائه کنند. با تجربه‌ای که از ابتدای همه‌گیری کسب شده، روند کلی تأیید واکسن (از طراحی تا دریافت مجوز) می‌تواند بسیار زودتر از زمانی که نخستین واکسن‌های کووید تولید شدند، انجام شود.

گونه‌های مختلف ویروس تا چه اندازه خطرناک هستند؟

هیچ شاهدی برای اثبات اینکه گونه‌های مختلف کووید-۱۹ منجر به بیماری سخت در جمعیت حداکثری شده باشد، وجود ندارد. همچنان مانند گونه اصلی بیماری، خطر برای افراد مسن و بیماران زمینه‌ای در ابتلا به بیماری وخیم بالاست. اما با این حال، اگر واریانت مسری‌تر باشد، احتمال ابتلا و به تبع آن مرگ‌ومیر را به‌ویژه در میان واکسینه نشده‌ها افزایش می‌دهد. واکسن‌ها در برابر ابتلا به بیماری سخت، حفاظت بالایی ارائه می‌دهند و حتی ریسک ابتلا را هم کم می‌کند، اما به‌طور کامل خطر را از بین نمی‌برند. توصیه برای مبتلا نشدن همچنان همان دستورالعمل‌هایی است که از ابتدا گفته می‌شد: دست‌ها را بشویید، فاصله اجتماعی را حفظ کنید، از ماسک مناسب برای پوشاندن بینی و دهان خود استفاده کنید و در اماکن سربسته، تهویه مطبوع هوا داشته باشید.

چرا واریانت‌ها پدید می‌آیند؟

ویروس‌ها برای اینکه بتوانند خود را زنده نگه دارند تکثیر می‌شوند، اما همه نسخه‌های تکثیر شده عالی از آب در نمی‌آیند. اما اگر این تکثیر به ویروس امتیاز نجات بدهد، نسخه جدید، فرصت رشد پیدا می‌کند. هرچه ویروس کرونا شانس بیشتری برای کپی کردن از خود در بدن میزبان داشته باشد فرصت بیشتری برای جهش پیش می‌آید. به این دلیل پایین نگه داشتن میزان ابتلا بسیار مهم است. واکسن‌ها به کم شدن زنجیره انتقال کمک می‌کنند، همانند محافظت از ابتلا به نوع سخت این بیماری. متخصصان می‌گویند: ممکن است واریانت جدید و نگران‌کننده اومیکرون، از بیماری منتشر شده باشد که سیستم ایمنی بدن او نتوانسته به سرعت از شر عفونت کووید-۱۹ خلاص شود و این مسئله به ویروس فرصت داده است تا شکل جدیدی به‌خود بگیرد.

منبع: همشهری آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->